Diverse

Chiftelute de cartofi si avocado

Cu branzeturi gustoase, iata o combinatie grozava!

Se curata avocado si se amesteca cu cartofii fierti in prealabil, se zdrobesc cu telul de piure, apoi se adauga pe rand laptele, branzeturile rase, ouale, 3 linguri de pesmet, turmericul, sare dupa gust si se formeaza chiftelutele, se tavalesc in pesmet si faina, avand grija sa scotem usor aerul din ele, ca sa devina mai dense, se prajesc apoi in ulei incins.. Se scot cu o paleta intr-un vas tapet

Chiftelute de cartofi si avocado


Portii

5

portii


Timp preparare

15

minute


Timp gatire

15

minute

Ingrediente

  • 5 buc cartofi

  • 1 buc avocado

  • 1 buc ou

  • 1 buc albus de ou

  • 2 linguri lapte

  • 7 linguri parmezan

  • 2 linguri branza telemea

  • 2 linguri cascaval

  • 100 gr pesmet

  • dupa gust sare

  • dupa gust turmeric/curcuma

  • 100 gr faina

  • 500 ml ulei

Mod de preparare

  • Se curata avocado si se amesteca cu cartofii fierti in prealabil, se zdrobesc cu telul de piure, apoi se adauga pe rand laptele, branzeturile rase, ouale, 3 linguri de pesmet, turmericul, sare dupa gust si se formeaza chiftelutele, se tavalesc in pesmet si faina, avand grija sa scotem usor aerul din ele, ca sa devina mai dense, se prajesc apoi in ulei incins.
  • Se scot cu o paleta intr-un vas tapetat cu hartie absorbanta, sa se curga excesul de ulei, si se transfera pe un platou.

Share