Aperitive / Garnituri

Chiftelute cu susan si sos tzatziki cu avocado

Mod de preparare chiftelute :Dam prin razatoarea mica morcovul si cartoful,le stoarcem de zeama si le adaugam peste carnea tocata. Usturoiul se zdrobeste,ceapa,mararul si patrunjelul se toaca marunt si se pun peste compozitia cu carne.Condimentam dupa gust si punem ouale . Toata aceasta compozitie se omogenizeaza bine si incepem sa formam bilute mici pe care le tavalim prin seminte de susan .Aceste chiftelute foarte gustoase le putem praji in baie de ulei dupa care le scoatem pe un servet de hartie, sa absoarba grasimea sau le putem coace in cuptor,pe hartie de copt!Sos tzatziki cu avocado Am imbogatit acest sos tzatziki, cu avocado,pentru a-i da un plus de savoare,vitamine si consistenta.Castravele se spala si se rade prin razatoarea mare,apoi se sareaza si se lasa intr-o sita sa se scurga de apa . In acest timp zdrobim cateii de usturoi, punem peste ei un strop de sare, ulei de masline si se freaca cu o lingura pana devin lipiciosi . Scoatem pulpa de avocado,o zdrobim cu o furculita,o adaugam peste usturoi si amestecam . Punem si iaurtul,mararul tocat marunt,castravetele foarte bine scurs,piper si sare,daca mai este nevoie si omogenizam . Este un sos foarte sanatos si revigorant !

Va poftesc la masa,sa serviti cateva chiftelute si un sos delicios, preparate dupa gustul meu ! De gustibus non disputandum ! 🙂

Chiftelute cu susan si sos tzatziki cu avocado

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata,amestec(vita si porc). 1morcov mediu 1 cartof mare 1 ceapa medie 2 oua 1 legatura marar putin patrunjel 1/2 lingurita cimbru boia dulce si iute,dupa gust sare 100 gr. seminte de susan sos tzatziki: 1 castravete mare 1 avocado 3 catei usturoi 1 legatura marar sare si piper 1 lingura de ulei de masline 250 gr iaurt tip grecesc (10% grasime)

Mod de preparare

  • Va poftesc la masa,sa serviti cateva chiftelute si un sos delicios, preparate dupa gustul meu ! De gustibus non disputandum ! 🙂

Share