Mancaruri de post

Chiftelute cu dovlecel si soia

Pentru zile de post si nu numai … Mie mi-au placut , dar Costel n-a pus gura pe ele :)))

Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de

Chiftelute cu dovlecel si soia


Portii

30

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 400 g soia granule

  • 3-4 dovlecei

  • 1 cartof crud

  • 1-2 cartofi fierti

  • 2 morcovi

  • 1 ceapa

  • 4-5 catei de usturoi

  • 2 linguri faina de grau

  • amestec legume uscate ( Sano-Vita )

  • o lingurita boia dulce

  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

  • 1 lingurita otet din vin

  • sare

  • piper

  • 2 foi de dafin

  • pesmet

Mod de preparare

  • Granulele de soia se fierb in apa cu sare, foi de dafin si boabe de piper. Cand sunt fierte, scurgem bine apa, prin presare.  ( Eu am avut soia pentru snitele , pe care am tocat-o la robot dupa fierbere ).

    Curatam dovlecelul de coaja si il dam prin razatoarea mica si-l stoarcem bine de apa.

    Cartofii si morcovul ii curatam de coaja si ii dam si pe acestia prin razatoare ( de preferat, pe cea cu ochiuri mici ) 

    Tocam ceapa marunt, iar usturoiul il  pisam.

    Amestecam bine legumele , impreuna cu faina si bicarbonatul pe care-l stingem cu o lingurita de otet.

    Din compozitie formam bilute cu mainile umede, pe care le vom rostogoli prin pesmet si le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Coacem in cuptorul preincalzit, cca 45 minute.

Share