Mancaruri cu carne

Chiftele marinate cu cartofi la cuptor

Nu este pentru ce se pregateste, este pentru ce se nimereste . Un kilogram de carne tocata astepta sa fie distribuita intr-o varza a la Cluj . Am vazut reteta Ksenyei cu chiftele si cartofi la cuptor, mi-a placut rapiditatea manoperei. De comun acord cu ,,publicul mancator” :d am schimbat meniul si a iesit ce vedeti.

  1. Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei .
  2. Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde  de marimea preferata [ ale mele au fost cam marisoare ]si se pun in  mijlocul tavii .
  3. Dati tava la cuptorul preincalzit  30-40 minute pana cand chiftelele s-au rumenit si cartofii sunt patrunsi .

    Chiftele marinate cu cartofi la cuptor


    Portii

    4

    portii


    Timp preparare

    16

    minute


    Timp gatire

    16

    minute

    Ingrediente

    • 1.5 kg cartofi

    • 100 ml ulei

    • 200 gr cascaval mozzarella

    • patrunjel verde

    Mod de preparare

      1. Cartofii se curata se spala si se pun jumatati in tava stropita cu ulei .
      2. Se amesteca compozitia pentru chiftele . Se formeaza chiftele rotunde  de marimea preferata [ ale mele au fost cam marisoare ]si se pun in  mijlocul tavii .
      3. Dati tava la cuptorul preincalzit  30-40 minute pana cand chiftelele s-au rumenit si cartofii sunt patrunsi .
      4. Preparati in acest timp sosul marinat . In uleiul incalzit puneti la prajit ceapa taiat jumatate si o lingura  de faina . amestecati putin , fara ca faina sa se arda . Adugati restul ingredientelor si lasati sa dea un clocot [ 5 min] .
      5. Sosul este mai lichid dar dupa ce va fi pus pe chiftelute la cuptor va fi absorbit de catre acestea va scadea .
      6. Scoteti tava de la cuptor si puneti sosul deasupra . Mai lasati sa se gratineze 15minute .
      7. Serviti preparatul cu cascaval razuit si patrunjel verde .
      8.   Sa aveti pofta buna !!!

    Share