Vietnameza

Chiftele in aluat

Un fel de-a face niste “chifle” trei in unu…Doar niste frunze de salata le mai trebuie intre ele pentru a constitui un pranz consistent si festiv totodata. Fiindca sunt tare aratoase aceste “gogosi” cu chiftea ascunsa inauntrul lor!

Incepem prin a pune la marinat carnea tocata de porc: amestecam zahar, 10 grame amidon, sosul de soia, uleiul de susan, 5 ml ulei, un varf de cutit sare si 5 ml apa. Turnam aceasta marinata peste carnea de porc, amestecam si-o lasam la marinat o jumatate de ora.. In acest timp pregatim un aluat simplu combinand cele doua feluri de faina cu amidonul, sarea si piperul, o lingura de ulei si supa de p

Chiftele in aluat


Portii

12

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 200 gr carne tocata de porc

  • 200 gr midii

  • 5 gr zahar

  • 5 ml sos de soia

  • 5 ml ulei de susan

  • 5 ml apa

  • 200 gr migdale

  • 70 gr faina de orez

  • 70 gr faina alba

  • 75 gr amidon alimentar

  • 7 gr sare

  • 5 gr piper

  • 700 ml supa de pui

  • 1 legatura chives proaspat

  • 1 l ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  • Incepem prin a pune la marinat carnea tocata de porc: amestecam zahar, 10 grame amidon, sosul de soia, uleiul de susan, 5 ml ulei, un varf de cutit sare si 5 ml apa. Turnam aceasta marinata peste carnea de porc, amestecam si-o lasam la marinat o jumatate de ora.
  • In acest timp pregatim un aluat simplu combinand cele doua feluri de faina cu amidonul, sarea si piperul, o lingura de ulei si supa de pui. In final, dupa 10 minute de odihna, aluatul trebuie sa aiba consistenta unei smantani groscioare.
  • Tocam firele de chives si le adaugam atat in aluat cat si in compozitia chiftelelor.
  • Dupa o jumatate de ora amestecam din nou carnea de porc marinata, si facem din ea chiftelute de marimea unei nuci.
  • Infierbantam un litru de ulei la ‘mediu’ cufundam un polonic mare timp de un minut, pana este fierbinte si-l scoatem pentru a-l compune. Umplem pe jumatate cupa polonicului fierbinte, scufundam o chiftea, alaturam cateva midii si mai adaugam din aluat pana la treisferturi. Presaram migdale si-l scufundam la loc in vasul cu ulei temperat spre fierbinte.
  • Dupa un minut sau doua gogoasa cu chifteaua ascunsa este coapta si cu ajutorul unei linguri cu coada lunga o scoatem din causul polonicului. De cele mai multe ori ea iese singura dar daca se da incapatanata, apelam cu incredere la o lingura sau furculita. Important e ca polonicul sa fie fierbinte bine inainte de a-l umple fiindca in felul acesta se formeaza brusc crusta si ‘gogoasa/chifteaua’ se desprinde singura din causul polonicului.
  • Scoatem, scurgem si infulecam!

Share