Aperitive / Garnituri

Chiftele grecesti

Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat us

Chiftele grecesti

Ingrediente

  • 500g carne tocata de porc 1 ceapa mica 2 catei de usturoi 1 ou 2 linguri pesmet 1/2 lingura oregano uscat 1/2 lingura chimion uscat (dar eu nu am pus pentru ca nu imi place) faina ulei pentru prajit sare piper smantana/ iaurt pentru servit

Mod de preparare

  • Carnea tocata se amesteca cu ceapa maruntita (eu am dat-o pe razatoare), usturoiul zdrobit, oul, pesmetul, oregano,sare si piper, dupa gust. Se framanta bine toate ingredientele.Se modeleaza cu mana chiftele rotunde, se trec prin faina si se rumenesc pe toate partile in ulei bine incins. Se scot pe prosoape absorbante si se aseaza pe un platou.Se servesc garnisite cu smantana in care am adaugat usturoi zdrobit si bucati mici de castravete sau cu iaurt.Pofta buna!

Share