Mancaruri de legume

Chiftele din naut sau Falafel

O alternative la chiftelutele de carne care se fac rapid , mai ales daca aveti naut fiert sau folositi conserva. Eu cumpar cate o jumate de kg de naut si il fierb pe tot o data . De obicei il impart in jumate , jumate o servim atunci sub forma de humus, in salate sau de aceasta data am incercat aceste chiftele “ Falafel”.

Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .

Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.

Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .

Modelam

Chiftele din naut sau Falafel


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • -250 gr naut fier

  • -1 fir usturoi verde

  • -3 fire de ceapa verde

  • -patrunjel

  • -marar

  • -1 lingurita seminte chimen macinate

  • -sare

  • -piper

  • -2 linguri faina de secara/naut/grau

  • -1 lingura ulei de susan

  • -100 gr seminte susan sau/si amestec de seminte

Mod de preparare

  • Nautul fiert in punem in robotul de bucatarie si il facem pasta .

    Usturoiul, ceapa, mararul , patrunjelul le tocam marunt tot in robot sau tataie cu cutitul marunt.

    Intr-un castron mai mare punem nautul facut pasta , verdeturile, boabele de chimen macinate , sare, piper , ulei de susan si faina. Omogenizam bine .

    Modelam chiftelele si le dam prin susan sau amestec de seminte. Aceasta operatiune este optionala .

    Asezam chiftelel pe o tava tapetata cu hartie de copt  si introducem tava in cuptorul preincalzit la 180 grade . Dupa 10 minute intoarcem chiftele pe cealalta parte si mai lasam 10 minute.

    Se pot praji in ulei .

    Serviti cu salata , sosuri reci sau orice fel de garnitura . 

Share