Bucataria orientala

Chiftele din carne de vita in sos de sfecla rosie

Chiftele din carne de vita, prajite in tigaie si apoi fierte intr-un sos de sfecla, cu melasa de rodie si sos de tamarind.

Spalam sfecla si o punem la fiert. O curatam de coaja si o taiem in bucati mici.. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare sau o cratita pentru care avem capac. Calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute sau pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat marunt si mai gatim inca 40-45 de secunde.. Pregatim chiftelele. Intr-un bol incapator, combinam carnea cu jumatate d

Chiftele din carne de vita in sos de sfecla rosie


Portii

6

portii


Timp preparare

45

minute


Timp gatire

45

minute

Ingrediente

  • 750 gr carne tocata de vita

  • 1 buc ou

  • 2 lingurite chimion macinat

  • 1 lingurita sos Worcestshire

  • 2 lingurite boia de ardei afumat

  • 30 gr pesmet

  • 1 lingura iaurt

  • 3 buc sfecla rosie

  • 1 l supa de pui

  • 3 buc ceapa alba

  • 3 catei usturoi

  • 1.5 lingurite menta uscata

  • 3 lingurite melasa de rodie

  • 2 lingurite sos de tamarind

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

  • Spalam sfecla si o punem la fiert. O curatam de coaja si o taiem in bucati mici.
  • Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare sau o cratita pentru care avem capac. Calim ceapa tocata marunt timp de 7-8 minute sau pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat marunt si mai gatim inca 40-45 de secunde.
  • Pregatim chiftelele. Intr-un bol incapator, combinam carnea cu jumatate din cantitatea de ceapa si usturoi de la pasul 2, boia afumata, sos Worcestershire, ou, pesmet, iaurt, chimion, sare si piper dupa gust. Cu clestele pentru chiftele sau cu mana umeda formam chiftele de aproximativ 4 cm diametru.
  • In tigaia in care am calit ceapa, adaugam o lingura de ulei si rumenim chiftelele pe toate partile. Scoatem chiftelele pe un prosop absorbant.
  • Pregatim sosul de sfecla. Punem in blender bucatile de sfecla fiarta, jumatate din cantitatea de supa de pui, restul de ceapa si usturoi calite, menta uscata, melasa de rodie, sos de tamarind, sare si piper dupa gust. Procesam pana cand obtinem un sos fin si omogen.
  • Stergem tigaia de eventualele resturi ramase in urma prajirii. Punem inapoi chiftelele in tigaie si turnam peste ele sosul de sfecla si restul de supa de pui. Acoperim si fierbem la foc mic timp de 30 de minute. Luam capacul si mai fierbem inca 6-7 minute, pana cand sosul are consistenta dorita.

Share