Ton

Chiftele de ton

Merisor este de vina pentru ele. Foarte bune au fost!

Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita.

Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata.

Verdeata se toaca marunt.

Lamaia se rade si se scoate zeama.

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper.

Pesmetul se pune treptat amestecand pana ajungem la o compozitie omogena si mai tare.

Se formeaza chiftele,

Chiftele de ton


Portii

4

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 3 conserve ton in suc propriu

  • 1 ceapa

  • 2 oua

  • coaja de la 1/2 lamaie

  • zeama de la 1/2 lamaie

  • 4 linguri pesmet

  • marar

  • patrunjel

  • sare

  • piper

  • pesmet pentru formare

Mod de preparare

  • Conservele se desfac si se pun la scurs intr-o sita.

    Ceapa se rade si se lasa sa se scurga zeama rezultata.

    Verdeata se toaca marunt.

    Lamaia se rade si se scoate zeama.

    Intr-un castron se amesteca toate ingredientele cu putina sare si piper.

    Pesmetul se pune treptat amestecand pana ajungem la o compozitie omogena si mai tare.

    Se formeaza chiftele, se dau prin pesmet si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

    Se introduc in cuptorul preancalzit la foc mediu pentru 20-25 minute.

    La jumatatea timpului le-am intors si pe partea cealalta.

    Cand sunt rumenite frumos sunt gata.

    Sunt bune calde si reci.

    Pofta Buna!

Share