Jamie Oliver

Chiftele de miel cu fistic in stil marocan

Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se ameste

Chiftele de miel cu fistic in stil marocan


Portii

2

portii


Timp preparare

4

minute


Timp gatire

4

minute

Ingrediente

  • Pentru chifetele

  • 250 grame carne tocata de miel, degresata

  • 1/2 lingurita garam masala

  • sare/piper

  • ulei de masline

  • cateva crengute de cimbru

  • 1/2 lingura miere

  • 15 grame fistic

  • Pentru salata:

  • 1/2 salata

  • 1/2 castravete

  • 1/2 ceapa rosie

  • 4 masline Kalamata cu samburi

  • cateva rosii cherry

  • 2 linguri iaurt degresat

  • 20 grame branza feta

  • 1/4 lamaie

  • sare

  • Pentru couscous

  • 1/2 cana couscous integral

  • 1/4 legatura menta proaspata

  • 1/4 chili

  • sare

  • ulei de masline

  • Pentru servit:

  • lamaie

  • 2 pita

Mod de preparare

  • Se amesteca carnea de miel cu garam masala, sare si piper si se formeaza 4 chiftele lunguiete ca niste degete. Se prajesc intr-o lingura de ulei de masline pana se rumanesc pe toate partile. 

    Cu ajutorul unui robot de bucatarie, se amesteca si maruntesc menta si chili. Se tranfera intr-un bol, se adauga couscousul si 1 cana de apa fierbinte, sare si putin ulei de masline, se amesteca si se acopera cu o farfurie/capac.

    Se taie salata in sferturi si se aseaza pe un platou. Se dau ceapa si castavetele pe razatoarea mare si se amesteca cu sare intr-un bol. Cu ambele maini se scurg de excesul de apa si se adauga peste salata. 

    Se aseaza rosiile taiate si maslinele fara samburi pe platou. 

    Se amesteca iaurtul cu sucul de lamaie si putina sare si se toarna peste salata. Se presara branza feta deasupra.

    Se sfarama fisticul cu ajutorul unui mojar. Se preasara peste chiftele, impreuna cu cimbrul si miere, se scutura tigaia pana cand chifetele devin lucioase si se iau de pe foc. 

    Se incalzesc pitele cateva minute intr-o tigaie fara ulei.

    Se amesteca couscousul si se oneaza cu frunze de menta. 

    Se servesc chiftelele cu pita, salata, couscous si felii de lamaie.

Share