Bucataria italiana

Chiftele de fenicul in sos de rosii

Chiftele aromate in sos de rosii.

Fierbem feniculul taiat in bucati de 5 mm timp de 20 de minute. Strecuram feniculul, lasam sa se racoreasca si il stoarcem cat putem de bine.. Intr-un bol, combinam feniculul cu samburii de pin maruntiti, semintele de fenicul zdrobite, nucsoara, miezul de paine maruntit, parmezanul ras, ouale, mararul tocat marunt, 10 gr de busuioc tocat, sare si piper. Omogenizam ingredientele si lasam amestecul

Chiftele de fenicul in sos de rosii


Portii

8

portii


Timp preparare

27

minute


Timp gatire

27

minute

Ingrediente

  • 400 gr bulbi de fenicul

  • 20 gr samburi de pin

  • 0.5 lingurita seminte de fenicul

  • praf de nucsoara macinata

  • 80 gr miez de paine

  • 50 gr parmezan

  • 2 buc ou

  • 10 gr marar

  • 20 gr busuioc proaspat tocat

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 3 linguri ulei

  • 2 catei usturoi

  • 1 buc ceapa alba

  • 250 ml sos de rosii passata

  • 0.75 gr zahar brut

  • 150 ml apa

Mod de preparare

  • Fierbem feniculul taiat in bucati de 5 mm timp de 20 de minute. Strecuram feniculul, lasam sa se racoreasca si il stoarcem cat putem de bine.
  • Intr-un bol, combinam feniculul cu samburii de pin maruntiti, semintele de fenicul zdrobite, nucsoara, miezul de paine maruntit, parmezanul ras, ouale, mararul tocat marunt, 10 gr de busuioc tocat, sare si piper. Omogenizam ingredientele si lasam amestecul la frigider pentru 2 ore.
  • Pregatim sosul de rosii. Incingem o lingura de ulei intr-o tigaie. Adaugam ceapa tocata fin si o calim timp de 7-8 minute, pana cand incepe sa se caramelizeze. Adaugam usturoiul tocat marunt si mai gatim inca 40 de secunde. Adaugam passata, zaharul, restul de busuioc tocat marunt, apa, sare si piper. Fierbem sosul timp de 8-10 minute. Luam de pe foc.
  • Scoatem compozitia de fenicul din frigider si o impartim in 8. Cu ajutorul palmelor, formam bile.
  • Incingem restul de ulei in tigaie. Prajim chiftelele de fenicul timp de 7-8 minute, intorcandu-le pe toate partile. Transferam chiftelele in sosul de rosii si gatim la foc mic pentru inca 15 minute.

Share