Vegetariana

Chiftele de dovlecei

Prima data cand am facut aceste chiftele, fiind mai tanara, nestiind ca exista asa ceva, nu mi-au reusit si am ramas foarte dezamagita, dar ambitia m-a facut sa le incerc de cateva ori, pana am ajuns la acest rezultat. Ne plac foarte mult, sunt gustoase si sanatoase.

Dovleceii spalati, curatati de coaja, se rad fin si se pun intr-o sita sa se scurga, storcandu-i din cand in cand, iar dupa 10-15 minute se pun intr-un castron.. Se adauga apoi morcovul spalat si curatat de coaja, de asemenea ras si el fin.. Mai departe, se adauga ceapa curatata si taiata foarte marunt, usturoiul curatat si pisat, sare, piper, mararul spalat si taiat marunt, oua, 300 gr de cartofi

Chiftele de dovlecei


Portii

3

portii


Timp preparare

35

minute


Timp gatire

35

minute

Ingrediente

  • 1 kg dovlecei

  • 200 gr ceapa galbena

  • 200 gr morcov

  • 2 buc capatana de usturoi

  • 3 buc ou

  • 800 gr cartofi fainosi

  • 3 legaturi marar proaspat

  • 50 gr unt

  • 5 linguri lapte

  • 1 cana faina alba

  • 500 ml ulei

  • dupa gust sare

  • dupa gust piper

  • 1.5 l apa

Mod de preparare

  • Dovleceii spalati, curatati de coaja, se rad fin si se pun intr-o sita sa se scurga, storcandu-i din cand in cand, iar dupa 10-15 minute se pun intr-un castron.
  • Se adauga apoi morcovul spalat si curatat de coaja, de asemenea ras si el fin.
  • Mai departe, se adauga ceapa curatata si taiata foarte marunt, usturoiul curatat si pisat, sare, piper, mararul spalat si taiat marunt, oua, 300 gr de cartofi curatati, taiati cubulete, fierti si pasati.
  • Se amesteca totul foarte bine, se pune apoi sub castron un prosop de bucatarie impaturit, ca sa stea inclinat, pentru ca dovleceii oricat de mult au fost storsi, tot isi mai lasa apa, si se lasa deoparte.
  • In acest timp, se curata restul de cartofi pentru piure, se spala, se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
  • Dupa ce au fiert, se scurg, se paseaza bine, se adauga unt, se freaca energic cu o lingura de lemn, iar la final se adauga laptele si sare dupa gust si se lasa deoparte.
  • Cu o lingurita se ia din compozitia cu dovlecei, se trece prin faina, se formeaza chiftelele in palme, apoi se pun la prajit in ulei incins pana chiftelele sunt patrunse. Focul trebuie sa fie moderat.
  • Dupa ce s-au rumenit pe ambele parti, se scot pe farfurie cu hartie de bucatarie, pentru a fi absorbit excesul de ulei.

Share