Mancaruri cu carne

Chiftele cu cartofi la cuptor

Am vazut aceasta reteta la Ksenya, o am la favorite de acum ceva timp si sambata am facut si eu aceste chiftele ca tare bine aratau la ea.

Se prepara chiftelele, amestecand toate ingredientele.

Se prepara un sos din 2 linguri de smantana, 2 linguri de pasta de tomate, apa, sare si piper.

Se unge o tava cu ulei, se asaza chiftelele pe marginea tavii, de jur imprejur, iar la mijloc se pun cartofi.

Chiftele cu cartofi la cuptor


Portii

8

portii


Timp preparare

16

minute


Timp gatire

16

minute

Ingrediente

  • 500 g carne tocata mixta (vita si porc)

  • 2 catei de usturoi

  • 1 ceapa

  • 2 felii de paine inmuiate in lapte

  • 1 ou

  • sare

  • piper

Mod de preparare

  • Se prepara chiftelele, amestecand toate ingredientele.

    Se prepara un sos din 2 linguri de smantana, 2 linguri de pasta de tomate, apa, sare si piper.

    Se unge o tava cu ulei, se asaza chiftelele pe marginea tavii, de jur imprejur, iar la mijloc se pun cartofi.

    Se pune tava la cuptor la 180 de grade, 20 de minute, apoi se scoate si se adauga sosul, se scutura tava putin sa intre sosul peste tot si se mai da inca 30 de minute la cuptor.

    Se serveste cald.

Share