Diverse

Chifle puisori

Cu ulei de masline si masline, pufoase, delicioase… Si abia scoase din cuptor… Miros divin… Vrea cineva? E drept ca ti-e cam mila sa le mananci… Dar… :)))))

Cernem faina, facem o adancitura in mijloc, unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml de apa calda (din total).. Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi restul de apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru aproximativ o ora, la loc caldut.. Cand a crescut, pliem aluatul spre interior de cateva

Chifle puisori


Portii

8

portii


Timp preparare

70

minute


Timp gatire

70

minute

Ingrediente

  • 750 gr faina

  • 75 ml ulei de masline

  • 1 cana masline

  • 1 lingura sare

  • 2 lingurite zahar brun

  • 50 gr drojdie proaspata

  • 400 ml apa calda

  • 3 buc galbenus de ou

Mod de preparare

  • Cernem faina, facem o adancitura in mijloc, unde vom pune drojdia lichefiata cu zaharul si 50 ml de apa calda (din total).
  • Adaugam sarea si uleiul pe margine, apoi restul de apa calduta cate putin si framantam un aluat dens si totodata elastic. Crestam cu un cutit in forma de cruce si lasam la crescut pentru aproximativ o ora, la loc caldut.
  • Cand a crescut, pliem aluatul spre interior de cateva ori, apoi facem un sul, din care rupem 8 bucati egale.
  • Fiecare bucata se intinde cu palmele in forma de sul, apoi se aplatizeaza si se asaza doua masline tocate, pentru fiecare chifla. Se strange bine coca, sa nu iasa maslinele, se face din nou sul (in jur de 25 cm), apoi se impleteste ca in fotografie. Se trece partea din dreapta pe deasupra si se scoate prin mijloc. Partea dreapta va deveni capul puisorului, iar stanga, codita, pe care o vom cresta adanc cu un cutit, in trei sau patru. Ciufulim putin puisorii cu ciupituri mici si dese, dar cu mila totusi, sa nu rupem coca. Facem si ochisorii din bucatele de masline, ungem cu galbenus, asa, ca si cand am mangaia puisorii, fara sa apasam, si mai lasam la crescut in jur de 30 de minute.
  • Coacem la cuptorul incins la 200°C pentru aproximativ 30 de minute… Mmmmmmm… Minunate!

Share