Bucatarie internationala

Chifle pufoase cu lapte

Cele mai pufoase si delicioase chifle!

Mixam intai laptele caldut cu zaharul si drojdia. Adaugam treptat faina, apoi sarea, dupa care adaugam si untul la temperatura camerei.. Punem aluatul intr-un vas uns in prealabil cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si il lasam sa se odihneasca timp de o ora.. Impartim aluatul in doua parti egale. Rulam fiecare parte sub forma unei baghete si impartim fiecare parte in 6. Eu am cantarit tot al

Chifle pufoase cu lapte


Portii

10

portii


Timp preparare

70

minute


Timp gatire

70

minute

Ingrediente

  • 500 gr faina

  • 300 ml lapte

  • 50 gr unt

  • 10 gr drojdie uscata

  • 1 lingura zahar

  • 1 lingurita sare

Mod de preparare

  • Mixam intai laptele caldut cu zaharul si drojdia. Adaugam treptat faina, apoi sarea, dupa care adaugam si untul la temperatura camerei.
  • Punem aluatul intr-un vas uns in prealabil cu ulei, il acoperim cu folie de plastic si il lasam sa se odihneasca timp de o ora.
  • Impartim aluatul in doua parti egale. Rulam fiecare parte sub forma unei baghete si impartim fiecare parte in 6. Eu am cantarit tot aluatul si l-am impartit in 12 bucati egal cantarile, astfel m-am asigurat ca fiecare chifla va avea aceeasi greutate.
  • Formam din fiecare chifla cate o bila si le asezam pe rand in tava tapetata in prealabil cu hartie de copt. Chiflele trebuie sa aiba putina distanta intre ele, pentru a nu se lipi la copt una de cealalta.
  • Se acopera tava cu folie de plastic si se mai lasa la odihna inca 30 de minute.
  • Vom unge cu lapte fiecare chifla cu ajutorul unei pensule, iar daca vrem, putem presara pe unele sau chiar pe toate seminte de susan, mac sau ce doriti.
  • Se introduc chiflele in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 25-30 de minute.

Share