Piine

Chifle pentru hamburger

Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins c

Chifle pentru hamburger


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 500g faina

  • 300g lapte

  • 40g margarina,unt sau ulei

  • 25g drojdie proaspata

  • 1 lingurita sare

  • 1 lingurita miere

  • 1 galbenus(pt uns)

Mod de preparare

  • Am dizolvat drojdia si mierea in laptele cald si am adaugat in masina de paine,am pus margarina,faina,sarea si am pornit-o pe programul de framantat care tine 15min. Daca nu aveti masina de paine,puneti faina intr-un vas,dizolvati drojdia cu mierea in laptele caldut,faceti o mica groapa in mijlocul fainii si turnati amestecul. Framantati pana obtineti o pasta omogena.Cand aluatul a prins consistenta adaugati margarina topita si racita sau uleiul putin cate putin pana se incorporeaza tot. Cand am terminat de framantat(in cazul meu masina),am rasturnat aluatul pe suprafata de lucru unsa cu ulei,l-am intins si am decupat forme rotunde de chifla,fiecare ce dimensiune doreste.

    Le-am pus intr-o tava unsa cu unt si le-am lasat sa se odihneasca cca 30 de min,apoi le-am uns cu galbenus amestecat cu un pic de lapte si deasupra am presarat seminte de susan(optional).

    Se pun in cuptorul preincaIzit la 180 de grade pt 20-25 min.sau pana se rumenesc frumos deasupra,depinde de cuptor.

Share