Party

Chifle pentru hamburger

Am o pasiune pentru chifle :))))) Pentru paine, in general… Si cred ca stiti deja asta, dragii mei bucatari! 😡 Si pentru ca astazi am facut hamburgeri… Cum era si normal, aveam nevoie de chifle delicioase, asa ca iata-le!

Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, un ou, un galbenus, uleiul si sarea pe margine, si am turnat 500 ml de lapte caldut. Am framantat aluatul, rapid, in cateva minute, l-am crestat adanc, in forma de cruce si l-am lasat apoi la crescut, la loc caldut, in bucatarie, o ora sau pana si-a dublat volumul.. Cand si-a dublat volumul, am pliat aluatul spre interior, apoi am rupt buca

Chifle pentru hamburger


Portii

8

portii


Timp preparare

47

minute


Timp gatire

47

minute

Ingrediente

  • 1 kg faina

  • 530 ml lapte

  • 2 buc ou

  • 1 buc galbenus de ou

  • 20 gr drojdie uscata

  • 1 lingura zahar

  • 1 lingura sare

  • 2 linguri ulei de masline

  • dupa gust susan

  • dupa gust mac

Mod de preparare

  • Am cernut faina intr-un vas, am adaugat drojdia, zaharul, un ou, un galbenus, uleiul si sarea pe margine, si am turnat 500 ml de lapte caldut. Am framantat aluatul, rapid, in cateva minute, l-am crestat adanc, in forma de cruce si l-am lasat apoi la crescut, la loc caldut, in bucatarie, o ora sau pana si-a dublat volumul.
  • Cand si-a dublat volumul, am pliat aluatul spre interior, apoi am rupt bucati si am format chiflele. Pentru asta, m-am ajutat de putin amidon (sau faina).
  • Am uns fiecare bucata de aluat cu un ou amestecat cu 2 linguri de lapte caldut, am presarat mac si susan si am copt chiflele la cuptorul incins la 225°C pentru 15 minute.

Share