Paste/pizza

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l desprinde de pe maini il vom framanta cu 4 linguri ulei de masline.Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, acoperit.

Chifle negre cu seminte si pasta de masline

Ingrediente

  • 1 cub drojdie sare dupa gust 1 lingurita zahar tos 2 linguri faina de in 2 linguri faina neagra 3 linguri seminte de floarea soarelui 4 linguri seminte de susan 2 linguri seminte de in 3 linguri pasta de masline (din comert, la borcan am avut eu) 200 gr. tarate de ovaz 3-4 linguri fibre (amestec de tarate din comert: psillium, ovaz, seminte de in, etc…) 4 linguri ulei de masline apa calduta, cca 350 ml-400 ml dupa nevoie pentru uns: 1 lingurita cu varf faina 650 + 4 linguri apa seminte de canepa si sare fina de presarat peste chifle

Mod de preparare

  • Punem drojdia impreuna cu sarea si zaharul intr-un vas incapator.Adaugam semintele de susan, in, floarea soarelui.Turnam apa calduta peste seminte si drojdie.Adaugam pasta de masline, faina de in, faina neagra, taratele.Amestecam, obtinem un aluat lipicios pe care pentru a-l desprinde de pe maini il vom framanta cu 4 linguri ulei de masline.Lasam aluatul la dospit pentru cel putin o ora, acoperit.Preincalzim cuptorul la 175 grade.Aszam in tava hartie de copt, apoi impartim aluatul in 8, modelam dupa inspiratie chiflele, apoi le ungem cu amestec de apa cu faina, presaram sare fina si seminte de canepa.Dam tava la cuptor pana se rumenesc chiflele (eu le-am tinut in jur de 35 minute cu functia de coacere cu ventilatie).Pofta buna!

Share