Paste/pizza

Chifle de casa

Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu fol

Chifle de casa

Ingrediente

  • 300 g faina alba 200 g faina integrala 1 lingura suc lamaie 1 lingura sare 1 pliculet drojdie uscata 300 ml apa minerala 5 linguri ulei de masline seminte de floarea soarelui ulei de masline ptr uns tava

Mod de preparare

  • Am amestecat cele doua faini, cu drojdia si semintele de floarea soarelui.Am adaugat 1 lingura de zeama de lamaie si apa minerala si am amestecat cu o lingura. Am adaugat 1 lingura de sare si am inceput sa framant cu mana. Am inceput sa pum ulei, putin cate putin, continuand framantarea. Am framantat cca 15 minute.Am creat o bila pe care am lasat-o la crescut cca 1 ora, intr-un vas acoperit cu folie alimentara.Am pus aluatul pe masa infainata si l-am impartit in 8 bucati, carora le-am dat forma rotunda si le-am pus intr-o tava unsa si tapetata cu faina de copt.Am lasat la crescut cca 45 minute. Apoi le-am uns cu apa si am presarat deasupra faina integrala. Imi place painea pudrata cu faina… mie mi se pare ca seamana cu painea aceea facuta pe cuptorul de caramida, la foc de lemne…Le-am dat apoi la cuptor (preincalzit), la 190 grade, timp de 40 minute.Pofta buna va doresc!

Share