Diverse

Chifle cu parmezan si chimen

O nebunie…

Untul se topeste usor in 350 ml de apa.. In 100 ml de apa se topeste drojdia, impreuna cu lingurita de zahar.. Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun 6 galbenusuri, sarea pe margine, se adauga si drojdia lichefiata si lasata zece minute la cald, apoi apa si untul topit. Se framanta atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Poate mai este necesar sa mai adaugam doua-tr

Chifle cu parmezan si chimen


Portii

10

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 1.2 kg faina

  • 100 gr unt

  • 9 buc galbenus de ou

  • 3 lingurite sare

  • 1 lingurita zahar

  • 450 ml apa calda

  • 70 gr parmezan

  • dupa gust chimen

  • 50 gr drojdie proaspata

Mod de preparare

  • Untul se topeste usor in 350 ml de apa.
  • In 100 ml de apa se topeste drojdia, impreuna cu lingurita de zahar.
  • Faina se cerne in vasul de paine, se face o gropita in mijloc, se pun 6 galbenusuri, sarea pe margine, se adauga si drojdia lichefiata si lasata zece minute la cald, apoi apa si untul topit. Se framanta atat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Poate mai este necesar sa mai adaugam doua-trei linguri de faina.
  • Crestam aluatul adanc, in forma de cruce, si-l lasam la crescut la loc cald (circa o ora), pana isi dubleaza volumul (la mine, aproape si l-a triplat).
  • Coca am impartit-o in doua. Din jumatate am facut chiflele cu branza, iar din jumatate am facut niste painicute (putin mai mari decat chiflele).
  • Jumatate de aluat l-am intins intr-o foaie, pe care am uns-o cu galbenus de ou si apoi am presarat parmezanul. Am rulat aluatul si am taiat chiflele. Am luat fiecare bucata si am strans-o usor de la mijloc, astfel incat sa se desfaca usor, ca o floare.
  • Am uns cu galbenus batut cu lapte. Am presarat chimenul.
  • Am dat la cuptorul incins la 200°C pentru 30 de minute.
  • Din jumatatea ramasa de aluat, am pregatit imediat cum am bagat primele chifle la cuptor, painicutele sub forma de chifle mai mari, le-am uns numai cu lapte caldut si apoi le-am presarat cu faina si le-am copt pentru 30 de minute. Fantastic de bune…

Share