Paste/pizza

Chifle cu mac

Punem faina intr-un lighean in mijloc facem o gaura punem zaharul, sarea, 1 ou, un pic de lapte, drojdia si amestecam bine cu un pic de faina. Llasam 15 min,pana face basici, framantam aluatul il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-o incapere ferita de curenti,acoperim ligheanul.Cand a crescut ne apucam de treaba punem niste faina pe masa luam cate o bucata din coca si o dam un pic prin faina, facem o bila punem in tava unsa si tapetata, ungem un pic cu apa deasupra adaugam macul dupa care ungem cu oul batut cu un pic de zahar, dam tava la cuptorul incalzit pana se rumeneste

initial am vrut sa fac paine

Chifle cu mac

Ingrediente

  • 1kg faina 30g drojdie2 oua1 lingura margarina1 pahar lapte(200ml)1 lingurita de sare100 g zahar

Mod de preparare

  • initial am vrut sa fac paine

Share