Piine

CHIFLE CU CARNE

Nu-mi pasă de gurile rele!
Din când în când mănânc și pâine
Făcută de mâinile mele
Uite ce poți să gătești mâine!

Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu  praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.

 Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. 

Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora

Pe

CHIFLE CU CARNE


Portii

8

portii


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 500 gr de faina,

  • 200 ml lapte caldut,

  • 1 cub de drojdie proaspata,

  • sare,

  • un praf de zahar,

  • un galbenus de ou pentru uns deasupra;

Mod de preparare

  • Incalzim laptele, in care diluam drojdia cu  praful de zahar. Atentie! Laptele trebuie sa fie doar caldut. Formam astfel maiaua.

     Intr-un bol turnam restul de faina. Facem o adancitura in faina si turnam maiaua. 

    Lasam sa se odihneasca un sfert de ora, apoi turnam restul de lapte si framantam pana obtinem o coca. O lasam la crescut la cald timp de o ora

    Pentru umplutura: calim ceapa apoi adaugam carnea tocata apoi ardeiul gras si condimentele. Lasam pe foc pana cand este facuta carnea

     Formam din coca crescuta 9 chifle pe care le asezam in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt

    Cu ajutorul unei lingurite, formam mici ”lacasuri” in partea superioara a chiflelor Le umplem cu carne tocata

    Presaram cascaval razuit deasupra. Marginea chiflei o ungem cu galbenus de ou.

    Bagam la cuptorul incins la 170 grade pentru circa 30 minute (pana cand se rumenesc frumos deasupra).

Share