Diverse

Chifle americane – New England Fantan

Chifle elegante americane, minunate la gust si ca textura deosebite, desprindeti-le in felii si mancati-le cu unt proaspat… Calde sau reci, sunt o mare bunatate!

Se pregateste o tava cu forme de briose, care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 minute.. Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr de unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste, pana devine caldut.. Se cerne faina, se pune in vasul de framantat, iar sarea pe margine. Se adauga amestecul de drojdie, cel de lapte si unt si oul batut si

Chifle americane – New England Fantan


Portii

9

portii


Timp preparare

80

minute


Timp gatire

80

minute

Ingrediente

  • 15 gr drojdie proaspata

  • 75 gr lapte batut

  • 2 lingurite zahar pudra

  • 75 ml lapte

  • 65 gr unt

  • 1 lingurita sare

  • 1 buc ou

  • 375 gr faina

Mod de preparare

  • Se pregateste o tava cu forme de briose, care se ung usor cu unt. Se amesteca drojdia cu laptele batut si zaharul si se lasa deoparte 15 minute.
  • Intr-un vas, se incalzeste laptele cu 40 gr de unt, pana ce acesta se topeste, apoi se raceste, pana devine caldut.
  • Se cerne faina, se pune in vasul de framantat, iar sarea pe margine. Se adauga amestecul de drojdie, cel de lapte si unt si oul batut si se framanta un aluat moale, timp de 5-8 minute, pana devine elastic, apoi se asaza intr-un vas uns cu ulei sau unt si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la dospit o ora.
  • Aluatul se rastoarna pe o suprafata presarata cu faina, se aplatizeaza si se framanta usor, pana devine elastic. Se intinde in forma unui dreptunghi cu dimensiunile de 45×30 cm. Se topeste restul de unt si se unge cu el suprafata aluatului. Aluatul se taie pe lungime in cinci fasii egale, se asaza unele peste celelalte si se taie in fasii egale de cate 5 cm (ies 9 bucati).
  • Unul dintre capetele fasiei suprapuse se lipeste si se asaza cu partea lipita in jos, in formele de briose.
  • Se acopera cu o folie unsa cu unt si se lasa inca 30-40 de minute la dospit.
  • Chiflele se coc la 200°C pana se rumenesc, in jur de 20 de minute.

Share