Aperitive / Garnituri

Chicken fingers

Mix-ul de condimente folosit contine: rozmarin, salvie, dafin, usturoi, oregano, patrunjel, busuioc.Pieptul de pui il taiem in doua. Il dezosam si indepartam toata partea grasa si pielitele. Taiem apoi pieptul de pui fasii potrivite ca grosime.Intr-un bol batem spuma ouale cu ajutorul unui tel . Adaugam laptele, mustarul, condimentele, faina, sare si piper dupa gust.Amestecam bine. Obtinem astfel o compozitie de consistenta unei smantani.Intr-o tigaie incingem bine ulei de floarea soarelui. Punem fasiile de piept de pui in bolul cu compozitia de oua. Cand uleiul este bine incins luam fasii de pipet de pui si le prajim in ulei, sa se rumeneasca frumos pe ambele parti. Le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces. Se servesc calde sau reci.Noi le-am servit alaturi de sos tartar,sos ketchup si sos de iaurt cu usturoi . Pofta buna !

Initial am vrut sa fac pui shanghai…insa pregatita cu toate cele, la un moment dat ia sosul de soia de unde nu-i …desi eram convinsa ca il am … 🙂 … Asa ca am schimbat reteta si au iesit atit de bune … nici eu nici copii nu ne saturam de mancat 🙂 …

Chicken fingers

Ingrediente

  • 1 piept pui mare 2 oua 2 lingurite mustar 2 linguri lapte 2 linguri faina sare piper 1 lingura mix Mixcondimente ulei ( pentru prajit )

Mod de preparare

  • Initial am vrut sa fac pui shanghai…insa pregatita cu toate cele, la un moment dat ia sosul de soia de unde nu-i …desi eram convinsa ca il am … 🙂 … Asa ca am schimbat reteta si au iesit atit de bune … nici eu nici copii nu ne saturam de mancat 🙂 …

Share