Deserturi

Cherry Pie

Aluat: Se amesteca toate ingredientele pana se obtine un aluat, care se intinde cu mana intr-o tava rotunda sau vas yenna, inclusiv pe pereti (eu am un vas yenna cu diametrul de 25 cm, dar cantitatile merg si la 23 cm).Umplutura: Amestecam ciresele cu faina si zaharul. Veti observa ca sin sucul cireselor si faina se va forma un sos mai gros. Se pun peste aluat.Zahar puneti dupa gust.Topping: Se amesteca cu mana faina, zaharul, untul si zaharul vanilat pana se formeaza un fel de firimituri, care se imprastie peste ciresele puse in vas .Se da la cuptorul incins la 180 grade C pentru circa 45 minute, pana se aureste frumos aluatul.Iese o minunatie crocant-biscuitoasa, cu o aroma de-ti lasa gura apa!Pofta mare!

Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

Cherry Pie

Ingrediente

  • Aluat: aproximativ 200g faina 120ml ulei 30 ml lapte o lingura de zahar o lingurita rasa de sare Pt topping: 6-7 linguri faina 6 linguri zahar trei sferturi de pachet de unt un zahar vanilat Umplutura: cam 1 kg cirese, fara sa,buri 5 linguri faina 3-4 linguri zahar, dupa gust

Mod de preparare

  • Pornind de la reteta Mihaelei, American Pie, nu se putea, in plin sezon al cireselor, sa ratez o asa bunatate!! Mi se pare cea mai delicioasa varianta de prajitura cu cirese!

Share