Conserve

Cherry la borcan

Daca e sa o luam cu inceputul, punem semintele-n pamant sa facem rasad. Rasad pe care-l mutam in gradina si avem grija sa fie sapat, udat, legat si copilit la timp.Apoi sa asteptam rabdatori sa se coaca, sa le putem culege si conserva.Dupa ce le-am cules le alegem pe cele sanatoase, le spalam si le asezam in borcane de 800 g, apoi adaugam o lingurita de sare, acoperim cu apa, punem capacul si asezam borcanele in cratita cu apa sa le fierbem la aburi. Fierbem cca 1 ora, apoi asezam borcanele sub o patura si le lasam sa se raceasca.Dupa ce s-au racit le depozitam in camara, iar la iarna cand vrem safacem un sos la fripturta sau sa punem rosii la o ciorbita, desfacem borcanul, decojim rosiile si apoi le folosim la ce ne trebuie.

Pentru ca anul asta, in ciuda secetei s-au facut foarte multe, am cautat diverse moduri de a le conserva. Bulion galben am facut, amestec cu ardei am facut. Am vazut aceascta reteta la bucataras Ianculubita si am zis sa incerc si asa… deci m-am pus pe treaba, adica cules si pregatit cherry la borcan, ca la iarna merge-un sos la friptura….

Cherry la borcan

Ingrediente

  • cherry rosii, galbene, rotunde si sub forma de para sare grunjoasa apa si rabdare

Mod de preparare

  • Pentru ca anul asta, in ciuda secetei s-au facut foarte multe, am cautat diverse moduri de a le conserva. Bulion galben am facut, amestec cu ardei am facut. Am vazut aceascta reteta la bucataras Ianculubita si am zis sa incerc si asa… deci m-am pus pe treaba, adica cules si pregatit cherry la borcan, ca la iarna merge-un sos la friptura….

Share