Deserturi

Cheesecake simplu cu topping de ciocolata

Prima data trebuie sa macinam biscuitii. Eu i-am pus intr-un prosop si i-am batut cu un ciocan pentru fragezit carnea. Intr-o craticioara punem untul si il topim. Il punem intr-un bol si adaugam lingura de gem. Omogenizam bine. Adaugam biscuitii si amestecam bine. Ungem cu unt o tava rotunda detasabila cu diametru de 22 cm. Eu am avut o tava mai mare si mi-a iesit mai subtire cheesecake-ul. Turnam amestecul de biscuiti in forma. Distribuim in mod egal compozitia ajutandu-ne de o lingura sau cu mana si tapetam bine pe fundul formei. Dam tava la rece pana pregatim umplutura. Pentru umplutura trebuie sa mixam branza de vaci cu zaharul si smantana pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam pe rand ouale, mixand dupa fiecare. Adaugam zeama de lamaie, zaharul vanilat, amidonul alimentar si frisca. Mixam pentru doua minute. Scoatem forma de la rece si o punem in cuptorul preincalzit pentru 5 minute la 160 grade C. Scoatem forma, turnam umplutura si o introducem din nou in cuptor. Coacem pentru 30-40 de minute la 160 grade C. Daca nu este legat complet il mai lasam la cuptor. Verificam cu o scobitoare daca este copt. Cheesecake-ul nu trebuie sa fie rumen la suprafata. Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in cuptor. Noi l-am servit cu topping de ciocolata si caramel. Il puteti servii cu ce doriti (dulceata, fructe, frisca, miere, nuci).

Am zis sa fac si eu adevaratul cheesecake fara sa il mai inventez asa cum am facut ultima data cand l-am preparat. 🙂 Aceasta reteta minunata de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolata si topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a indulcit ziua.

Cheesecake simplu cu topping de ciocolata

Ingrediente

  • Pentru crusta: 200 gr biscuiti simpli 100 gr unt 1 lingura gem de capsuni Pentru umplutura: 300 gr branza de vaci dulce 3 oua 100 gr zahar zeama de la o jumatate de lamaie 50 ml frisca lichida 2 plicuri zahar vanilat 3 linguri de smantana grasa ( 25%) 1 lingura si jumatate de amidon alimentar

Mod de preparare

  • Am zis sa fac si eu adevaratul cheesecake fara sa il mai inventez asa cum am facut ultima data cand l-am preparat. 🙂 Aceasta reteta minunata de cheesecake am luat-o de la Gaby. Noi l-am servit cu topping de ciocolata si topping de caramel. A fost un desert minunat care ne-a indulcit ziua.

Share