Party

Cheesecake cu zmeura

Un desert minunat si racoros… perfect pentru zilele de vara!

Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, adaugam peste ei untul topit si amestecam pana capata consistenta unui nisip. Turnam compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 20-21 cm si presam compozitia cu o lingura, apoi dam tava la frigider pana pregatim crema.. Amestecam crema de branza (la temperatura camerei) cu 120 gr zahar, sarea, vanilia si smantana pentru frisca pentru aproximativ 2 mi

Cheesecake cu zmeura


Portii

8

portii


Timp preparare

75

minute


Timp gatire

75

minute

Ingrediente

  • 220 gr biscuiti digestivi

  • 100 gr unt

  • 450 gr crema de branza

  • 400 ml smantana pentru frisca

  • 200 gr zahar alb

  • 10 buc foi de gelatina

  • 1 lingura esenta de vanilie

  • 1 praf de sare

  • 500 gr zmeura

  • dupa gust apa

  • dupa gust lapte

Mod de preparare

  • Maruntim biscuitii in robotul de bucatarie, adaugam peste ei untul topit si amestecam pana capata consistenta unui nisip. Turnam compozitia intr-o tava de tort cu diametrul de 20-21 cm si presam compozitia cu o lingura, apoi dam tava la frigider pana pregatim crema.
  • Amestecam crema de branza (la temperatura camerei) cu 120 gr zahar, sarea, vanilia si smantana pentru frisca pentru aproximativ 2 minute.
  • Inmuiem primele 6 foi de gelatina in apa rece timp de 3 minute si apoi le dizolvam in lapte cald timp de 3 minute, dupa care o turnam in compozitia de branza si amestecam pana la omogenizare.
  • Scoatem tava cu biscuiti de la frigider si turnam crema de branza peste ei, apoi se da la rece timp de 2 ore.
  • Punem la foc mic zmeura cu cele 5 linguri de zahar timp de 30 de minute. Intre timp, inmuiem cele 4 foi de gelatina si le dizolvam in putin sirop luat de la zmeura de pe foc.
  • Dupa cele 30 de minute in care a fiert zmeura, oprim focul si o lasam sa se racoreasca putin, apoi adaugam gelatina dizolvata in prealabil tot in lichidul de la zmeura.
  • Scoatem tava cu crema de branza de la frigider, turnam zmeura peste si o dam din nou la frigider pentru a se raci.

Share