Deserturi

Cheesecake cu mure si ciocolata

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei ciocolata cu untul (dupa ce s-au racit putin). Amestecam cu o lingura, apoi cu mana.Tapetam o tava cu hartie de copt (optional). Eu am folosit una dreptunghiulara pentru ca nu am vrut sa iasa ca un tort. Turnam compozitia in ea si o uniformizam, avand grija sa ajunga si pe margine. Murea o spalam si o amestecam cu zahar (putem face asta de la inceput ca sa se mai topeasca). O punem peste biscuiti astfel incat sa acopere cat mai multa suprafata.Pregatim crema: branza de vaci o mixam cu zaharul si apoi adaugam pe rand cate un ou. Turnam compozitia toata peste mure.Acum ne ocupam de sos. Murea spalata se stoarce bine si lichidul mov se pastreaza. Se pune pe aragaz (murea) cu zahar si o lasam sa fiarba 2-3 minute. Lichidul il amestecam cu o lingura de amidon si avem grija sa nu ramana cocoloase. Il turnam peste mure si lasam sa mai fiarba cam un minut.Luam de pe foc si o dam prin sita ca sa nu ramana samburi.Va rezulta un sos putin ingrosat. Il punem alocuri peste branza dupa care, cu o scobitoare, facem cercuri pe suprafata cheesecake-ului.Urmeaza sa dam tava la cuptorul preincalzit timp de aproximativ 50 de minute.Dupa ce trece acest timp oprim cuptorul si mai lasam cheesecake-ul inauntru pentru o ora. Incercati sa nu-l deschideti in acest timp.Dupa o ora il puteti scoate, il lasati la racit si dupa il puneti la frigider pentru cel putin o ora.Stiu, partea cu asteptatul e mai grea, dar cred ca merita, e mult mai bun rece.Pofta buna!

Inca o reteta de vara! Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

Cheesecake cu mure si ciocolata

Ingrediente

  • Pentru crusta: 400g biscuiti 100g unt 100g ciocolata cu laptePentru umplutura: mure (cat sa acopere baza din biscuiti) zahar pentru mure 1kg branza de vaci cremoasa (Pilos) 250g zahar 4 ouaPentru sosul de mure: cam tot atata mure cata ati folosit la umplutura la fel si zahar 1 lingura amidon 100 ml apa ramasa dupa ce ati spalat murele

Mod de preparare

  • Inca o reteta de vara! Sau de orice anotimp, daca aveti mure la congelator. Este un cheesecake sanatos si delicios!

Share