Deserturi

Cheesecake cu fructul pasiunii si ananas copt

Desert cremos cu arome exotice.

Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt 8 inele de patiserie.. Maruntim biscuitii in robot. Adaugam untul topit, 0.5 lingurita de scortisoara, 0.5 lingurita de anason stelat macinat si mai mixam, pana cand untul este incorporat.. Asezam inelele de patiserie pe tava tapetata cu hartie de copt. Impartim amestecul de biscuiti in inele si presam in strat uniform.. In bolul mixerului, batem spuma cre

Cheesecake cu fructul pasiunii si ananas copt


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 170 gr biscuiti digestivi

  • 0.75 lingurita scortisoara macinata

  • 0.75 lingurita anason

  • 80 gr unt

  • 120 gr suc de fructul pasiunii

  • 750 gr crema de branza

  • 200 gr zahar

  • 80 gr smantana fermentata (acra)

  • 3 buc ou

  • 3 buc galbenus de ou

  • 600 gr ananas

  • 1 lingurita pasta de vanilie

Mod de preparare

  • Ungem cu unt si tapetam cu hartie de copt 8 inele de patiserie.
  • Maruntim biscuitii in robot. Adaugam untul topit, 0.5 lingurita de scortisoara, 0.5 lingurita de anason stelat macinat si mai mixam, pana cand untul este incorporat.
  • Asezam inelele de patiserie pe tava tapetata cu hartie de copt. Impartim amestecul de biscuiti in inele si presam in strat uniform.
  • In bolul mixerului, batem spuma crema de branza cu zaharul. Adaugam smantana, ouale, galbenusurile si sucul de fructul pasiunii. Omogenizam ingredientele.
  • Incalzim cuptorul la 160°C. Turnam compozitia peste baza de biscuiti si coacem timp de 25 de minute. Lasam cheesecake-urile in cuptorul oprit pentru inca 30 de minute.
  • Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, le acoperim cu folie alimentara si le lasam la rece pentru minim 7 ore.
  • Curatam ananasul si il taiem in cuburi de aproximativ 1.5-2 cm. Amestecam cuburile de ananas cu 0.25 lingurita de scortisoara, 0.25 lingurita de anason stelat macinat si pasta de vanilie. Transferam bucatile de ananas pe o tava tapetata cu hartie de copt si coacem la 200°C timp de 15 minute.
  • Scoatem cheesecake-urile din inele, le asezam pe farfurii si servim cu ananas copt.

Share