Retete de prajituri

Cheesecake cu fructe de padure

Un tort ce iti invaluie simturile cu o magie de arome si culoare…

Facem blatul:

Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia,

Cheesecake cu fructe de padure


Timp preparare

32

minute


Timp gatire

32

minute

Ingrediente

  • Blat: 

  • 4 oua

  •  250 gr zahar

  •  5 linguri apa fierbinte 

  • 2 plic vanilie 

  • 200 gr faina

  •  un praf copt 

  • coaja de la o lamaie rasa

  • Crema:

  • 1 plic gelatina foi 

  • 60 ml apa rece

  • 450 gr branza cremoasa Philadelphia

  • 5 linguri de zahar

  • 1 praf sare

  • 200 gr iaurt 

  • 3 plic vanilie

  • 200 ml  frisca lichida

  •  Pentru topping:

  • 2 cutii de fructe de padure 

  • 1 cutie de mure

  • 2 plic tort jelee 

  • 3 linguri zahar

  • Pentru decor:

  • cateva bombonele argintii

Mod de preparare

  • Facem blatul:

    Punem ingredientele la mixer, ouale, zaharul amestecat cu apa fierbinte, faina, praful de copt, vanilia, coaja rasa de lamaie. Se pune compozitia in forma de tort cu inel tapetata cu hartie pergament( sau fara) si se da pentru 25 de minute la 180 grade la cuptor. Se lasa la racit , apoi se taie in doua .

    Pregatim crema:

    Eu am pornit sa fac crema pentru acest minunat  tort de la reteta de  New York Cheese cake…si am operat niste modificari care nu m-au indepartat de la gustul deosebit de bun, insa a iesit mai dietetic.

    Inmuiem foile de gelatina in apa rece apoi incalzim foarte usor sa se dizolve perfect.

    Amestecam Philadelphia cu zahar si apoi cu gelatina si vanilia. Preparam frisca apoi ii adaugam usor si iaurtul si amestecam totul cu crema de branza.

    Punem inelul de tort pe un platoul de tort.

    Punem primul blat, peste el murele, apoi deasupra crema.

    Punem si blatul II desupra.

    Preparam jeleul amestecand in blender o cutie de fructe de padure cu 3 linguri de zahar si apoi cu praful de tort jelee.

    Adaugam si un sfert de pahar de apa, poate chiar mai bine si punem pe foc intr-un vas. Fierbem timp de un minut apoi turnam usor  peste tort. Ornam cu restul de fructe de padure.  Dam la rece cu tot cu inel pana dimineata( sau cateva ore bune).

    Scotem inelul si servim dupa dorinta. Incredibil de aromat, pufos si delicios!


Share