Deserturi

Chec

Chec clasic, pufos si aromat.

Albusurile reci si zaharul se bat cu telul cam 10 minute, pana devin cremoase. La final, se adauga sarea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul; acesta se toarna putin cate putin in galbenusuri si se amesteca rapid pana devin cremoase. Dupa aceea, se adauga esentele si coaja de lamaie.. Se incorporeaza albusurile spuma, galbenusurile si faina, cate putin, cu miscari lente.. Deoparte, se ia puti

Chec


Portii

20

portii


Timp preparare

37

minute


Timp gatire

37

minute

Ingrediente

  • 12 buc ou

  • 2 cani zahar

  • 2 cani faina

  • 12 linguri ulei

  • varf de cutit sare

  • 2 ml esenta de rom

  • 2 ml esenta de vanilie

  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa

  • 2 linguri cacao neagra

Mod de preparare

  • Albusurile reci si zaharul se bat cu telul cam 10 minute, pana devin cremoase. La final, se adauga sarea. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul; acesta se toarna putin cate putin in galbenusuri si se amesteca rapid pana devin cremoase. Dupa aceea, se adauga esentele si coaja de lamaie.
  • Se incorporeaza albusurile spuma, galbenusurile si faina, cate putin, cu miscari lente.
  • Deoparte, se ia putin din aluat si se amesteca cu cacao.
  • Se tapeteaza 2 tavi cu foaie de copt. Se umple fiecare cu aluatul facut, iar la final se adauga compozitia cu cacao pe centrul tavii, iar cu o lingura sau cu un bat de frigaruie se fac miscari circulare in aluat pentru a da un aspect marmorat si frumos.
  • Checul se coace la 180°C, timp de 55 de minute. La final, se face testul cu scobitoarea (pentru a ne asigura ca este copt bine).

Share