Deserturi

Chec zebra

Untul moale(la temperatura camerei) il mixam cu zaharul,pana capata o consistenta pufoasa(cca.5 minute).Apoi adaugam ouale unul cate unul,mixand mai departe pana la omogenizare.Adaugam treptat faina amestecata cu praful de copt.Compozitia astfel obtinuta se imparte in 2 parti egale.O parte o amestecam cu cacao.Tapetam o tava cu hartie de copt/folie de aluminiu si ulei.Asezam compozitia astfel:folosim o lingura pentru aluatul alb si o lingura pentru aluatul maro si asezam in mijlocul tavii o lingura din compozitia alba,o lingura din compozitia maro,una peste alta pana terminam.Dam tava la cuptor si coacem pentru 30-35 de minute.Dupa ce s-a racit il putem glazura cu ciocolata sau putem presara zahar pudra deasupra.Se serveste simplu sau cu o cana de lapte sau ceai.

Timpul de coacere difera de la cuptor la cuptor. Vasul in care s-a copt checul are diametrul de 24 cm.

Aceasta reteta delicioasa am vazut-o la Miremirc,am incercat-o,mi-a placut si a ramas printre preferatele mele…Multumesc Miremirc:*

Chec zebra

Ingrediente

  • 300 g unt moale 300 g zahar 360 g faina 6 oua 60 g cacao 1 plic praf de copt

Mod de preparare

  • Aceasta reteta delicioasa am vazut-o la Miremirc,am incercat-o,mi-a placut si a ramas printre preferatele mele…Multumesc Miremirc:*

Share