Party

Chec vulcano marmorat

Un chec foarte aspectuos si delicios!

Se bat spuma tare albusurile impreuna cu praful de sare. Se adauga in timp ce mixam cele tipuri de zahar si se mixeaza pana capata consistenta de frisca mai tare.. Se amesteca separat galbenusurile cu uleiul. Se amesteca treptat in crema de albusuri batute cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.. Amestecam separat faina impreuna cu praful de corp, iar apoi vom incorpora treptat faina in cre

Chec vulcano marmorat


Portii

12

portii


Timp preparare

25

minute


Timp gatire

25

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 200 gr zahar

  • 5 buc ou

  • 16 gr zahar vanilat

  • 4 linguri ulei

  • 2 linguri cacao

  • 1 lingura praf de copt

  • 1 praf de sare

  • 2 linguri apa

Mod de preparare

  • Se bat spuma tare albusurile impreuna cu praful de sare. Se adauga in timp ce mixam cele tipuri de zahar si se mixeaza pana capata consistenta de frisca mai tare.
  • Se amesteca separat galbenusurile cu uleiul. Se amesteca treptat in crema de albusuri batute cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.
  • Amestecam separat faina impreuna cu praful de corp, iar apoi vom incorpora treptat faina in crema de albusuri cu galbenusuri.
  • Amestecam cacaua cu 1-2 linguri de apa pana se formeaza un sos.
  • Impartim aluatul moale preparat anterior in doua parti egale. Una dintre parti o vom amesteca cu cacaua dizolvata. Astfel, vom avea un bol cu compozitie alba si un bol cu compozitie maro.
  • In vasul in care vom coace checul vom intinde hartie de copt.
  • Adaugam pe baza vasului in straturi: o lingura de compozitie alba, peste ea o lingura de compozitie maro, apoi o lingura de compozitie alba, apoi din nou o lingura de compozitie maro; si asa mai departe, pana adaugam toata compozitia in straturi.
  • Setam cuptorul la 170°C si introducem imediat tava in cuptor, timp de 30 de minute, fara sa asteptam sa se preincalzeasca cuptorul.

Share