Deserturi

Chec umed cu rahat

Se mixeaza zaharul, zaharul vanilat cu uleiul pana se dizolva.Se adauga apa minerala.Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste.Se mixeaza pana se obtine o compozitie cremoasa.Se scoate separat o treime din compozitie si se amesteca cu cacaoa.In compozitia ramasa se amesteca coaja rasa de la o portocala.Se tapeteaza o tava cu ulei si faina.Se pune in tava jumatate din campozitia cu coaja de portocala.Se pun felii de rahat de culori diferite.Se toarna compozitia cu cacao si se pun iar felii de rahat.Se toarna restul de compozitie cu coaje de portocala si se pun felii de rahat.Se introduce in cuptorul preancalzit pentru o ora.Se face testul cu scobitoarea.Cand este gata, se scoate din cuptor si dupa 10 minute din tava si se lasa la racit.Se taie rece si se poate servi. (daca aveti rabdare)Pofta Buna!

Se foloseste aceeasi cana pentru toate ingredientele. In functie de cuptor timpul de coacere poate diferi

Preluat de la Rita (CulinaryRanbow). M-a inspirat ca ma impiedicam de niste rahat prin camara. Foarte bun a iesit, desi este o reteta de post!

Chec umed cu rahat

Ingrediente

  • 2 cani faina 1 cana apa minerala 1 cana zahar 1/2 cana ulei 2 plicuri zahar vanilat 1 plic praf de copt 2 linguri cacao coaja rasa de la o portocala 400g ranat

Mod de preparare

  • Preluat de la Rita (CulinaryRanbow). M-a inspirat ca ma impiedicam de niste rahat prin camara. Foarte bun a iesit, desi este o reteta de post!

Share