Deserturi

Chec umed cu caise

Intr-un bol am pus faina, sarea, praful de copt si am amestecat.In alt vas am pus margarina la temperatura camerei, zaharul, zaharul vanilat si am mixat spuma.Am adaugat apoi pe rand cate un ou si am mixat bine dupa fiecare.Apoi adaugam zeama de lamaie, iaurtul si omogenizam.Punem jumatate din cantitatea de faina, omogenizam, apoi adaugam cealalta jumatate de faina, laptele si mixam bine.Caisele spalate le taiem in 2 si scoatem samburii.Oprim 4 linguri din compozitia de chec, iar restul o punem intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.Peste aluat asezam bucatile de caise trecute prin faina, apoi turnam aluatul ramas si intindem ca sa acoperim caisele.Dam checul la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 60-70 de minute.Cand s-a rumenit usor il testam cu o scobitoarea pentru a vedea daca e facut.Il lasam sa se raceasca, apoi il putem pudram cu zahar.Pofta buna!

By Gabriela(cuisine)!

Chec umed cu caise

Ingrediente

  • 375 g faina 225 g margarina rama (sau unt) 270 g zahar 240 g iaurt grecesc 50 ml lapte 3 linguri zeama de lamaie 3 oua 1/2 lingurita sare 1 plic praf de copt (8 g) 1 plic zahar vanilat 6 caise

Mod de preparare

  • By Gabriela(cuisine)!

Share