Deserturi

Chec tiramisu cu ciocolata

O prajitura delicioasa, iubita si apreciata in familia mea. Cativa dintre minunatii bucatari l-au si gustat si sper din suflet ca le-a fost pe plac… Eu l-am adus cu toata inima pentru o intalnire deosebita! Reteta este pentru doua portii de tiramisu.

Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat, pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin, am pus 300 ml de frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o, pana ce a devenit o crema pufoasa

Chec tiramisu cu ciocolata


Portii

20

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 800 gr piscoturi

  • 600 ml apa

  • 4 ml esenta de rom

  • 6 linguri zahar brun

  • 200 gr ciocolata

  • 2 linguri crema Nutella

  • 100 gr unt

  • 950 ml frisca lichida

  • 9 buc galbenus de ou

  • 200 ml Martini alb

  • 100 gr zahar pudra vanilat

  • 3 linguri faina

  • 250 gr crema mascarpone

  • 2 linguri cacao

  • 5 linguri cafea espresso

Mod de preparare

  • Am preparat prima data crema de ciocolata, apoi am impartit-o in doua parti. Am pus untul intr-un ibric, l-am lasat putin sa se topeasca, am adaugat ciocolata, nutella si am amestecat, pana ce s-a omogenizat, nu trebuie sa fiarba compozitia. Cand s-a racit putin, am pus 300 ml de frisca, am amestecat si am dat compozitia la rece, apoi am scos vasul si am mixat-o, pana ce a devenit o crema pufoasa si am pus-o din nou la frigider.
  • Crema zabaione: Intr-un vas, pe foc mic, am pus galbenusurile cu zaharul pudra vanilat, martini, faina si 150 ml de frisca lichida, am amestecat pana ce s-a ingrosat si a dat in cateva clocote, am racit putin compozitia, apoi am mixat-o cu mixerul vertical, pana a devenit fina, am adaugat mascarpone si am amestecat, pana la omogenizare.
  • Frisca (500 ml) am mixat-o, apoi am pus-o peste crema de zabaione si am amestecat-o cu un tel.
  • Am preparat cafeaua, pe rand, pentru cele doua portii, deoarece avem nevoie sa ramana calda, sau se poate prepara toata odata, si apoi se incalzeste. Se pun la fiert 400 ml de apa, iar cand da in clocot, adaugam 4 linguri de cafea.
  • 200 ml de cafea plus 100 ml de apa, 3 linguri de zahar brun si 2 ml de esenta de rom, acesta este siropul pentru fiecare tiramisu.
  • Am pus o folie de prospetime la baza tavii de chec, am lasat marginile afara, am pus primul rand de piscoturi, pe care le-am inmuiat in siropul de cafea, apoi o parte de crema zabaione, din nou un rand de piscoturi inmuiate in cafea, o parte de crema de ciocolata, din nou un rand de piscoturi, crema zabaione, si ultimul rand va fi cel de piscoturi inmuiate in sirop de cafea.
  • Am pus deasupra folie de prospetime si am dat la rece peste noapte.
  • Am asamblat si al doilea tiramisu si l-am dat la rece.
  • Am pastrat crema zabaione ramasa.
  • A doua zi, am ridicat folia si am intors checul pe un platou. Cu crema ramasa, am acoperit fiecare chec tiramisu, apoi am presarat cacao printr-o sita.

Share