Deserturi

Chec surpriza

Albusurile separate de galbenus, se bat energic intr-un vas inalt cu un praf de sare si otetul pana ce se obtine o spuma ferma. Apoi se adauga zaharul tos si cel vanilinat, amestecandu-se pana ce se obtine o supa lucioasa omogena. In spuma de albusuri se adauga rand pe rand galbenusurile, amestecindu-se usor pana ce se inglobeaza. Faina cernuta se adauga in ploaie, amestecandu-se cu miscari circul

Chec surpriza

Ingrediente

  • Oua 7 bucati,Sare de mare 1 praf,Otet din mere si miere lingurita,Zahar tos 7 linguri,Faina alba de grau 7 linguri,Zahar vanilinat Dr Oetker 1 plic,Pudra de cacao Dr. Oetker 50 g,Glazura de ciocolata Dr. Oetker 1 plic.Extra: Forma de decupat prajituri, iepuras.

Mod de preparare

  • Albusurile separate de galbenus, se bat energic intr-un vas inalt cu un praf de sare si otetul pana ce se obtine o spuma ferma. Apoi se adauga zaharul tos si cel vanilinat, amestecandu-se pana ce se obtine o supa lucioasa omogena. In spuma de albusuri se adauga rand pe rand galbenusurile, amestecindu-se usor pana ce se inglobeaza. Faina cernuta se adauga in ploaie, amestecandu-se cu miscari circulare de jos in sus usor, ca sa nu se lase crema de oua.Intr-o tava intinsa, 24/30, tapetata cu foaie de pergament, se adauga un strat de cca. 2 cm din pandispanul obtinut, se niveleaza si se da la copt in cuptorul preincins cca. 20 de minute la 170 grade, adica foc mediu. Dupa ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor se lasa la racit pe un gratar.Intre timp in restul de aluat se aduga pudra de cacao si se ameseteca usor pana ce se omogenizeaza.Dupa ce s-a racit pandispanul din oua, se taie forme de iepuras.Se pregateste o tava de chec normala, se tapeteaza cu foaie de pergament, apoi se toarna strat subtire din pandispanul de cacao.Iepurasii din pandispan, se aseaza peste stratul de cacao, unul langa altul, in picioare, pe toata lungimea tavii de chec. Peste ei se toarna aluatul de cacao, ideal ar fi sa-i acopere cu totul, apoi sa da checul la copt cca. 15 minute la 180 grade.Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor se lasa la racit.Intre timp se prepara glazura de cacao, de data asta am folosit glazura de la Dr Oetker, am pus plicul nedesfacut, cca. 1 minut la topit in cuptorul cu microunde, apoi am turnat glazura calduta peste checul racorit.Dupa ce se intareste, se taie felii si serveste alaturi de o cana cu lapte, ceai sau de ce nu, un pahar de vin.Spor si pofta buna! 😉

Share