Deserturi

Chec savarina cu frisca si capsuni

Frisca si capsuni, sirop de zahar si rom… Un chec prajiturica delicios! Sa va dau? Sa nu va dau? :))))) Si totusi va dau, pentru ca va iubesc pe toti! 😡 😡 😡

Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale, care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura, pana isi dubleaza volumul.. Cand a crescut, se scoate pe o suprafata foarte usor infainata, se formeaza checul si se pune in tava de chec, ta

Chec savarina cu frisca si capsuni


Portii

8

portii


Timp preparare

30

minute


Timp gatire

30

minute

Ingrediente

  • 100 ml lapte

  • 300 gr faina

  • 1 praf de sare

  • 100 gr unt

  • 2 linguri zahar pudra

  • dupa gust vanilie

  • 1 lingurita drojdie uscata

  • 1 buc ou

  • 1 cana apa

  • 150 gr zahar

  • dupa gust esenta de rom

  • dupa gust gem de capsuni

  • dupa gust frisca batuta

  • dupa gust capsune

Mod de preparare

  • Faina cernuta se pune intr-un vas, in mijloc se asaza drojdia, pe margine sarea, zaharul, untul moale, oul, vanilia, apoi se toarna laptele caldut si se framanta un aluat moale, care se acopera cu o folie unsa cu ulei si se lasa la crescut undeva la caldura, pana isi dubleaza volumul.
  • Cand a crescut, se scoate pe o suprafata foarte usor infainata, se formeaza checul si se pune in tava de chec, tapetata cu ulei. Deasupra, se pune din nou o folie unsa cu ulei. Aluatul se lasa la crescut, pana ajunge in marginea formei.
  • Intre timp, se prepara siropul: Intr-un ibric, se pune apa, zaharul pudra, apoi aromele: vanilia, romul si se fierbe totul (nu mult), pana ce se leaga si se obtine siropul.
  • Checul se coace, pana ce trece testul scobitorii, se scoate din cuptor si se lasa la racit complet.
  • Cand prajitura s-a racit, se toarna siropul rece.
  • Checul va ramane in tava, astfel ca deasupra vom pune gemul de capsuni, frisca si desigur, capsunile.

Share