Deserturi

Chec marmorat

Intr-un castron se cerne faina cu praf de copt, bicarbonat de sodiu si sare.In alt castron se bat ouale cu zaharul si sarea pana se omogenizeaza. Se adauga treptat iaurtul si uleiul, se continua mixarea pana cand amestecul este luminos si pufos (circa 3-5 minute), se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie Cu mixerul la viteza mica, se adauga alternativ amestecul de faina si laptele la aluat, in trei completari, incepe si se termina cu faina. Scoateti cateva linguri de aluat intr-un castron separat si amestecati cu cacao. Compozitia obtinuta se torna in tava de chec unsa cu unt /ulei si tapetata cu faina,iar deasupra se toarna compozitia cu cacao, apoi, cu capatul unui bat de lemn sau cutit, trage usor din aluatul cu cacao prin aluatul alb pentru a marbleize. Nu se amesteca foarte tare .

Tot hoinarind pe Joy of baking am dat peste acest chec super aratos..l-am notat si iata ca i-a venit randul…

Chec marmorat

Ingrediente

  • 2 si 1/2 cana faina 2 lingurite praf de copt 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu 1/2 lingurita de sare 3/4 cana ulei 1 1/4 cana zahar alb 3 oua mari, la temperatura camerei 1 lingurita esenta de vanilie 1 lingurita coaja de lamaie confiata 1/2 cana (100 ml), iaurt simplu, la temperatura camerei 1/2 cana (100 ml) de lapte, la temperatura camere 2 linguri cacao

Mod de preparare

  • Tot hoinarind pe Joy of baking am dat peste acest chec super aratos..l-am notat si iata ca i-a venit randul…

Share