Deserturi

Chec la metru cu nutella

E mult timp de cand n-am mai preparat checul la metru, acum l-am transformat intr-o prajitura delicioasa de duminica in familie… Asa, ca la bucatari acasa! 🙂 Hai sa fie cu noroc, sa rasara busuioc!

Am separat 8 oua, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu 8 linguri de zahar si vanilia, pana am obtinut o bezea.. Galbenusurile (8 bucati) le-am amestecat cu smantana, apoi am adaugat 60 gr de unt topit si le-am pus peste albusuri, am pus si 150 gr de faina si praful de copt. Am impartit in doua compozitia si, intr-un vas, am pus cacaua si am omogenizat.. Am tapetat cu pergament o tav

Chec la metru cu nutella


Portii

10

portii


Timp preparare

42

minute


Timp gatire

42

minute

Ingrediente

  • 11 buc ou

  • 11 linguri zahar

  • 2 linguri smantana

  • 185 gr faina

  • 120 gr unt

  • 1 praf de sare

  • 2 linguri cacao

  • dupa gust vanilie

  • 1 lingurita praf de copt

  • 9 linguri crema Nutella

  • 1 cana frisca

  • 345 ml lapte

  • dupa gust esenta de rom

Mod de preparare

  • Am separat 8 oua, am mixat albusurile cu sarea 30 de secunde, apoi cu 8 linguri de zahar si vanilia, pana am obtinut o bezea.
  • Galbenusurile (8 bucati) le-am amestecat cu smantana, apoi am adaugat 60 gr de unt topit si le-am pus peste albusuri, am pus si 150 gr de faina si praful de copt. Am impartit in doua compozitia si, intr-un vas, am pus cacaua si am omogenizat.
  • Am tapetat cu pergament o tava de 35×25 cm, am turnat aluatul alb si l-am copt 12 minute la 180°C, apoi am copt si blatul cu cacao.
  • Am taiat marginile, apoi am feliat in 8 bucati egale. La fel am procedat si cu blatul de cacao. Am obtinut 16 bucati de chec.
  • Crema: Ouale intregi (3 bucati), impreuna cu 3 linguri de lapte, 3 linguri de zahar, vanilia, 3 linguri de faina le-am mixat, apoi am turnat totul peste 300 ml de lapte fierbinte, am amestecat pana ce a devenit o crema grosuta, am tras vasul de pe foc, am scos crema intr-un bol si am pus 60 gr de unt, am omogenizat, am adaugat si 3 linguri de nutella plus esenta de rom si am mixat.
  • Am pus folie intr-o forma de chec si am asamblat checul, blat alb, crema, blat de cacao, crema, pana ce am terminat, apoi l-am pus la rece cateva ore.
  • Crema de deasupra: Am mixat frisca cu 6 linguri de nutella, pana ce am obtinut crema cu care am invelit checul, dupa ce l-am rasturnat pe un platou.

Share