Deserturi

Chec in doua culori

Intr-un bol batem foarte bine cele doua oua impreuna cu zaharul. Apoi adaugam laptele si uleiul si continuam sa mixam energic. Separat, amestecam faina cernuta cu praful de copt. Dupa ce le-am amestecat bine, le adaugam peste compozitia de mai sus si le omogenizam bine.Turnam 2/3 de compozitie in tava de copt, pe care am pregatit-o cu hartie de copt, iar restul de 1/3 din compozitia ramasa o amestecam impreuna cu cele 2 linguri de cacao. Omogenizam bine si apoi o adaugam peste aluatul initial.Coacem la foc mare (depinde de cuptor) pentru 10-15 min si apoi dam cuptorul la un foc mediu pentru inca 30-40 min.Pofta buna!

Puteti bate separat cele 2 albusuri, adaugati zaharul si amestecati pana cand acesta s-a topit, apoi adaugati cele 2 galbenusuri si continuati reteta cu urmatorii pasi. Dati drumul la cuptor cu 10 minute inainte de a termina de pregatit aluatul. Puteti adauga in chec, inainte de coacere, alune, nuci, stafide etc

Checul este cel mai simplu si cel mai rapid desert. Va propun o reteta rapida si ieftina.

Chec in doua culori

Ingrediente

  • 2 oua 400 gr faina 200 gr zahar 100 ml ulei 100 ml lapte 1 pliculet praf de copt 2 linguri cacao

Mod de preparare

  • Checul este cel mai simplu si cel mai rapid desert. Va propun o reteta rapida si ieftina.

Share