Dulciuri

Chec cu vişine şi căpşuni

Este o reteta de chec pe care am facut-o de foarte multe ori.De data aceasta am pus compozitia în forma de guguluf.Cum mai aveam un borcan cu vişine pentru prajituri,iar la piata au aparut capşuni de-ai nostri,m-am gândit ca e o ocazie tocmai buna sa repet reteta.Capşunii s-au cam „pierdut” în compozitie,dar i-au dat o aroma deosebita.

Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari.

Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele.

Incorporam si faina,amestecand cu o paleta.

Chec cu vişine şi căpşuni


Portii

10

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • 4 oua

  • O cana (200 ml) zahar

  • ¾ cana iaurt 10 % grasime( aprox.200 gr)

  • ¼ cana ulei

  • 2 cani cu faina

  • 10 gr praf de copt

  • Esenta de vanilie

  • Coaja de lamâie

  • Sare

  • Vişine din compot(un borcan de 420 ml)

  • Capşuni (aprox.250 gr)

Mod de preparare

  • Vişinele se scurg de sirop.Capşunii se presara cu putin zahar si se taie daca sunt prea mari.

    Mixam ouale cu zaharul si putina sare.Adaugam iaurtul,apoi uleiul si aromele.

    Incorporam si faina,amestecand cu o paleta.

    Punem jumatate din compozitie in forma tapetata si punem vişinele dupa ce le-am dat prin griş si capşunii dupa ce i-am scurs sin siropul lasat.

    Punem restul compozitiei si iarasi fructe.

    Punem tava la cuptor pentru aproximativ 40 de minute.Timpul fiind in functie de cuptorul folosit.E util sa verificati cu o scobitoare cand este copt.

    Eu am lasat ceva mai mult deoarece forma mea este foarte adanca,asa ca am lasat focul mic ca sa se coaca compozitia.

    Se rastoarna pe un platou si se pudreaza cu zahar sau se pune o glazura.

    Eu l-am preferat doar pudrat cu zahar.

     

Share