Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe rand si vanilia. Faina sa fie amestecata cu praful de copt si punem cu o lingura la compozitie incet, alternand cu sucul de portocale. Compozitia o punem intr-o tava unsa cu ulei si presarat putina faina si bagam la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si 10 min(depinde de cuptorul fiecaruia! Ptr a vedea daca e gata, intepam cu un cutit si daca cutitul iese uscat, atunci e gata).Ptr sirop, topim margarina cu zaharul intr-o craticioara si adaugam sucul de portocale, imediat ce incepe sa fiarba, lasam cca 3 min. Turnam siropul cald peste checul rece!
Eu am folosit putina ciocolata ptr decor, asta e optional, depinde de forma care o faceti!
Chec cu portocale
Ingrediente
-
150 ml ulei floarea soarelui 300 gr zahar 300 ml suc proaspat de portocale 2 pliculete vanilie 3 oua 2 portocale medii curatate de coaja 1 praf de copt 500 gr faina Ptr sirop: 3 linguri margarina 3 linguri zahar 300 ml suc de portocale proaspat
Mod de preparare
- Initial e un chec dar eu in aceste zile de sarbatoare, am vrut sa le fac o surpriza la fetite si le-am facut omul de zapada, si nu am pus nici bucatelele de portocala, dar va voi da reteta originala!