Deserturi

Chec cu portocale

Spalam bine portocalele, le taiem in 4, scoatem samburii, apoi le taiem cu mixerul bucatele mici, dar sa nu devina piure! Amestecam zaharul cu uleiul la mixer cca 2-3 minute, apoi punem ouale pe rand si vanilia. Faina sa fie amestecata cu praful de copt si punem cu o lingura la compozitie incet, alternand cu sucul de portocale. Compozitia o punem intr-o tava unsa cu ulei si presarat putina faina si bagam la cuptorul preincalzit la 170C ptr cca 1 ora si 10 min(depinde de cuptorul fiecaruia! Ptr a vedea daca e gata, intepam cu un cutit si daca cutitul iese uscat, atunci e gata).Ptr sirop, topim margarina cu zaharul intr-o craticioara si adaugam sucul de portocale, imediat ce incepe sa fiarba, lasam cca 3 min. Turnam siropul cald peste checul rece!

Eu am folosit putina ciocolata ptr decor, asta e optional, depinde de forma care o faceti!

Initial e un chec dar eu in aceste zile de sarbatoare, am vrut sa le fac o surpriza la fetite si le-am facut omul de zapada, si nu am pus nici bucatelele de portocala, dar va voi da reteta originala!

Chec cu portocale

Ingrediente

  • 150 ml ulei floarea soarelui 300 gr zahar 300 ml suc proaspat de portocale 2 pliculete vanilie 3 oua 2 portocale medii curatate de coaja 1 praf de copt 500 gr faina Ptr sirop: 3 linguri margarina 3 linguri zahar 300 ml suc de portocale proaspat

Mod de preparare

  • Initial e un chec dar eu in aceste zile de sarbatoare, am vrut sa le fac o surpriza la fetite si le-am facut omul de zapada, si nu am pus nici bucatelele de portocala, dar va voi da reteta originala!

Share