Dulciuri

Chec cu nuca

E clar ca intotdeauna checul isi are locul lui asigurat in inimia oricui. Ca este cu ciocolata, ca este cu nuca, checul este intotdeauna binevenit! M-am gandit insa sa nu postez aceasta retete cu ideea ca "oricine stie sa faca un chec", apoi am primit un mesaj prin care am fost rugata sa postez o reteta mai usurica (nu ca restul ar fi fooarte grele, insa depinde de nivelul de exercitiu al fiecaruia) deoarece fata draguta era la inceputul drumului. Mi-am amintit de mine cand am facut prima prajitura si cum cautam disperata in toate cartile si pe internet o reteta mai usurica si cand insfarsit am gasit-o, am fost in paradis!
Asa ca, si daca sunteti deja muult mai bine pregatiti in arta gatitului sau nu, un chec simplu cu nuca intotdeauna este bine primit ! 
-KSSS

        Batem spuma tare albusurile. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand spuma sta bat.
Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana cand acestea s-au omogenizat si le adaugam peste spuma de albusuri.
          Adaugam si faina impreuna cu praful de copt stins in zeama de lamaie si amestecam usor, cu miscari ample

Chec cu nuca


Portii

12

portii


Timp preparare

12

minute


Timp gatire

12

minute

Ingrediente

  • Ingrediente chec:

  • 5 oua

  • 150g zahar

  • 100g faina

  • 1 lingurita praf de copt

  • 50ml ulei

  • 100g nuci

  • Ingrediente decor:

  • un plic zahar pudra (musai din comert)

  • fructe de padure, nuci, ciocolata razuita

Mod de preparare

  •         Batem spuma tare albusurile. Adaugam zaharul in ploaie si mixam pana cand spuma sta bat.
    Separat, mixam galbenusurile cu uleiul pana cand acestea s-au omogenizat si le adaugam peste spuma de albusuri.
              Adaugam si faina impreuna cu praful de copt stins in zeama de lamaie si amestecam usor, cu miscari ample, de jos in sus. Cand faina este incorporata bine, adaugam si nucile tocate.
              Ungem tava pentru chec cu ulei si o tapetam cu faina, punem aluatul si lasam la cuptor pana cand s-a rumenit frumos.

    *yaaay e momentul meu preferat cand pooot sa "curat" euu bolul ♥

              Preparam glazura conform instructiunilor de pe plic. Intoarcem checul cu partea de sus pe o farfurie si cand s-a racit il glazuram. Punem fructe de padure in mijloc,nuci si presaram ciocolata razuita. Va place?

    *aici port sortuletul dragut primit de ziua mea de la prietena mea draga, Raluca Sima ♥

     

Share