Deserturi

Chec cu mere si glazura de caramel

Se curata merele de coaja si se taie cubulete. Se pun intr-un vas acoperite cu scortisoara.Se despart ouale. Galbenusurile se bat bine cu zaharul, dupa se adauza esenta si zaharul vaniliat. Se adauga uleiul, praful de copt, apoi galbenusurile. Dupa ce se amesteca foarte bine, se adauga treptat faina. Merele se adauga si ele in compozitie.Ungeti un vas ~ nu foarte mare ~ cu unt si adaugati compozitia. Bagati vasul in cuptor la treapta 5. Dati mai incet focul spre sfarsitul coacerii.Dupa ce s-a copt, se prepara glazura dupa instructiuni si se decoreaza prajitura. Se lasa la frigider pana ce glazura se intareste.O reteta de chec cu mere si glazura de caramel rapida si delicioasa.

Ma plictiseam si m-am gandit sa gatesc ce … sa incerc ceva diferit … si am facut checul acesta cu mere si glazura de caramel 🙂 E mai delicios decat ma asteptam 😉

Chec cu mere si glazura de caramel

Ingrediente

  • 3 oua 250 g zahar 1 cana jumate de faina 8 linguri ulei 1 pliculet de praf de copt 1 pliculet zahar vaniliat 1 esenta vanilie ( Dr. Oetker ) 3 mere mici sau unul mare scortisoara 1 plic glazura cu gust de caramel ( Dr. Oetker )

Mod de preparare

  • Ma plictiseam si m-am gandit sa gatesc ce … sa incerc ceva diferit … si am facut checul acesta cu mere si glazura de caramel 🙂 E mai delicios decat ma asteptam 😉

Share