Deserturi

Chec cu mere

Checul se face foarte simplu. Se separa ouale, galbenusurile se freaca cu 150 g de zahar pana se deschid la culoare si isi dubleaza volumul, dupa care se adauga treptat 50 ml ulei (ca si cum ati face maioneza), apoi 50 ml de apa rece si praful de sare. Albusurile se bat bine cu restul de 150 g de zahar, peste care se toarna restul de ulei si apa rece.Se amesteca compozitiile, in care se cerne faina si praful de copt. Cu o lingura de lemn sau o spatula amestecati incet, prin rasturnare (ca sa inglobeze cat mai mult aer), pana cand faina se incorporeaza complet in ingredientele lichide.Merele se curata de coaja, se stopesc cu zeama de lamaie ca sa nu se oxideze si o parte se taie bucatele mici, iar restul se feliaza. Bucatile de mere se amesteca impreuna cu coaja de lamaie si zaharul vanilat in compozitia de chec. Acesta se toarna pana la jumatatea a 2 tavi de cozonac, unse si tapetate cu faina. Pe deasupra se aseaza feliile de mere si se coc checurile la cuptor aproximativ 40 minute (se incearca cu scobitoarea).Se servesc pudrate cu zahar alaturi de o ceasca de ceai sau cafea. Sa aveti pofta buna!!

Acum multi ani am mancat un chec cu fructe uscate, fenomenal, pufos si gustos….ce mai tura vura …o delicatesa si binenteles ca am cerut reteta. Mi-am notat-o in caietul de retete si de atunci a devenit prajitura preferata a noastra.Se poate face un chec simplu, cu cacao, cu fructe uscate sau cu mere, dupa cum l-am facut eu de data aceasta. Oricum l-ati face, merita incercat!!

Chec cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 tavi de cozonac: 4 oua 300 g faina 300 g zahar 100 ml ulei 100 ml apa rece 1 praf de copt un praf de sare 4 mere coaja de lamaie rasa, zahar vanilat

Mod de preparare

  • Acum multi ani am mancat un chec cu fructe uscate, fenomenal, pufos si gustos….ce mai tura vura …o delicatesa si binenteles ca am cerut reteta. Mi-am notat-o in caietul de retete si de atunci a devenit prajitura preferata a noastra.Se poate face un chec simplu, cu cacao, cu fructe uscate sau cu mere, dupa cum l-am facut eu de data aceasta. Oricum l-ati face, merita incercat!!

Share