Deserturi

Chec bicolor

Intr-o cratita mai inalta, bateti bine zaharul cu unt pana cand obtineti o pasta omogena. Adaugati apoi pe rand, amestecand continuu, cele 4 oua. Dupa ce ati incorporat primele trei ingrediente, adaugati iaurtul si bicarbonatul stins cu putina zeama de lamaie, si amestecati bine. Partea putin mai dificila este faina :)…..deoarece aceasta trebuie adaugata din ochi fara o masura exacta. Va opriti din adaugat faina in momentul in care obtineti un aluat de consistenta medie, care luat pe lingura, nu cade decat cu ajutor din partea voastra. Dupa ce ati obtinut acest aluat mediu, impartiti-l in doua portii egale, adaugand in una din ele o lingura de cacao.Folosind cele doua portii de aluat, adaugam in tavile unse in prealabil cu unt si tapetate cu faina, cate o lingura din fiecare portie de aluat: o lingura de aluat alb, o lingura de aluat cu cacao, samd pana cand terminam tot aluatul.Introduceti tavile in cuptorul incins, pentru aproximativ 30 min. la temperatura de 180 grade. Checul se serveste rece, simplu, cu o cana de lapte dulce sau lapte batut.

Untul si ouale trebuie scoase din frigider cu o ora inainte de inceperea prepararii checului Va recomand sa folositi un unt de calitate, cu grasime 80%

O reteta rapida si gustoasa

Chec bicolor

Ingrediente

  • 4 oua 200g unt 400g zahar 200g iaurt sau lapte batut 1 lingurita bicarbonat faina 1lingura cacao

Mod de preparare

  • O reteta rapida si gustoasa

Share