Aperitive / Garnituri

Chec aperitiv

Eu am facut checul cu piept de pui.Se poate consuma cald sau rece. Ies doua checuri.

Se taie sunca ( sau pieptul de pui si se fierbe 1 ora ), cascavalul, branza telemea,maslinele (in jumatate), gogosarul (copt si curatat de pielita).

Intr-un castron punem faina, adaugam praful de copt. Spargem ouale si le mixam pana devin spuma. Adaugam laptele , branza taiata si amestecam. Peste compozitia rezultata  cernem faina , pe care am amestecat-o cu praful de copt si amest

Chec aperitiv


Timp preparare

20

minute


Timp gatire

20

minute

Ingrediente

  • 200 gr faina

  • 6 oua

  • 100 gr masline negre fara samburi

  • 100 gr masline verzi fara samburi

  • 400 gr piept de pui ,sunca, parizer sau salam

  • 150 gr telemea

  • 200 ml lapte

  • 1 gogosar copt

  • 4 lg ulei

  • 1 plic praf de copt

  • 85 gr cascaval

  • piper ,sare dupa gust

  • porumb

Mod de preparare

  • Se taie sunca ( sau pieptul de pui si se fierbe 1 ora ), cascavalul, branza telemea,maslinele (in jumatate), gogosarul (copt si curatat de pielita).

    Intr-un castron punem faina, adaugam praful de copt. Spargem ouale si le mixam pana devin spuma. Adaugam laptele , branza taiata si amestecam. Peste compozitia rezultata  cernem faina , pe care am amestecat-o cu praful de copt si amestecam apoi cu o spatula.Se adauga sunca (pieptul de pui fiert ), maslinele, gogosaul , cascavalul (taiate), ulei, piper, sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza.

    Compozitia rezultata, o turnam in doua forme de chec , pe care le tapetam cu hartie de copt, unse cu ulei.Se tine la cuptor la foc mic spre mediu, pana devine auriu ( cam 45 minute).

Share