Aperitive / Garnituri

Chec aperitiv

Amestecam ouale cu faina si praful de copt. Adaugam uleiul.Taiem marunt sunca presata, maslinele, gogosarii, radem cascavalul si le adaugam peste compozitia anterioara. Potrivim de sare, piper si amestecam.Tapetam o tava mare de chec/cozonac cu hartie de copt sau cu ulei si faina si turnam compozitia obtinuta. Punem totul la cuptor, la 180 grade pentru 30-40 minute pana s-a rumenit frumos. Primele 20 minute nu deschidem usa cuptorului!Lasam sa se raceasca pe un grilaj si taiem felii.

putem sa adaugam si ceapa tocata marunt, daca ne place

Aceasta reteta o am de la prietena mea din Bacau. Este un aperitiv extraordinar, perfect pentru o masa festiva, un mic dejun sau o gustare cand urmarim un film, meci etc 😉

Chec aperitiv

Ingrediente

  • 8 oua; 200 gr. faina; 2 lingurite praf de copt; 6 linguri ulei (de preferat de masline); sare; piper; 400 gr. sunca presata (sau alte mezeluri); 300 gr. cascaval ras; masline fara samburi (cate dorim); 2 gogosari in otet (scursi bine de zeama si tocati marunt)

Mod de preparare

  • Aceasta reteta o am de la prietena mea din Bacau. Este un aperitiv extraordinar, perfect pentru o masa festiva, un mic dejun sau o gustare cand urmarim un film, meci etc 😉

Share